}

Україна виготовлятиме дитячі закордонні паспорти

 

Україна виготовлятиме дитячі закордонні паспорти

Слідуючи нормам Євросоюзу, українським дітям видаватимуть паспорти для поїздок за кордон.
З 1 квітня 2015 Державна міграційна служба України припиняє виготовлення дитячих проїзних документів для виїзду за кордон і почне виготовляти закордонні паспорти для дітей, які в подальшому стануть єдиним діючим документом, дійсним для перетину кордону дітьми. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання уряду. Він зазначив, що така процедура відповідає європейським стандартам.
Дитячий закордонний паспорт діятиме чотири роки. З 16-ти років видаватиметься повноцінний закордонний паспорт, термін дії якого складе 10 років. Паспорт матиме форму книжечки, яка складається з м'якої обкладинки, 32 сторінок та сторінки даних, а правий форзац паспорта буде містити безконтактний електронний носій.
Які документи потрібні для виготовлення дитячого закордонного паспорта? Перелік їх наступний:
• свідоцтво про народження;
• 2 фотографії 3,5х4,5 см;
• фото 10х15 см. для сканування зображення;
• ідентифікаційний код;
• квитанції про сплату вартості послуг та вартості бланка паспорта.
Державне мито в розмірі 170 грн. (або ж 340 грн. для бажаючих оперативно виготовити документ) при виготовленні закордонного паспорта для дітей стягуватися не буде. Отже, вартість закордонного дитячого паспорта складе 348 грн. 15 коп. - в разі не термінового виготовлення. Також до 14 років в паспорт не вноситимуться відбитки пальців і електронний підпис.
File news1.dat not found
Є-черга
logo
Ми в соціальних мережах:
logo logo
Наші партнери:
logo logo logo logo logo logo
Статистика
Розробка та підтримка:
logo
logo
logo
logo
logo